Home / Silih Asah Silih Asih Silih Asuh / Urbaha

Minggu, 6 Desember 2020 - 14:18 WIB

Si Kecrok Bolonyon, Unéng: Tutut Euceu mah Teu Kedah Dikecrok

Cihampelas, Bandung Barat, PajajaranPost.com – Lamun ka Restoran Ngambang Napak Sancang nu aya di Kp. Dermaga Sayuran, Désa Mekarmukti Kecamatan Cihampelas, KBB, teu apdol lamun teu ngasaan Si Kecrok Bolonyon. Pasti panasaran—naon ari kecrok bolonyon?

Si Kecrok Bolonyon nyaéta mérek hiji kadaharan nu kalintang geus teu anéh deui pikeun Urang Sunda. Kadaharan nu ngalana teu diuseup atawa dikepung ieu, tutut ngarana.

Unéng, nu dagang Tutut Si Kecrok Bolonyon nyaritakeun, yén dina sapoé manéhna bisa méakeun 30 – 50 kg tutut asak. Nu ngalangganna, lain ti Cihampelas hungkul. Loba pisan nu meuli ti luar kota siga Cimahi nepikeun ka Soréang nu ngadon jajan tutut hungkul.

Baca juga  Pernah Coba Nasi Kuning Semur Jengkol? Kesini Aja

Manéhna geus dagang di sabudeureun Restoran Sancang ti jaman karék diwangun tempat éta. Baheula, cek Uneng, manéhna téh dagang sangu jeung goréngan. “Tapi ayeuna mah tos teu kasiwer,” omongna.

Basa ditanya naon artina ari kecrok bolonyon, Unéng némbalan bari seuri, yén éta téh artina dikecrok langsung leupas. “Jadi tutut euceu mah teu kudu dikecrok gé tos leupas nyalira tina cangkangna,” cek Uneng.

Unéng nétélakeun, sempet teu dagang salila tilu bulan kusabab covid. Nu jadi kasedihna basa harita lain teu bisa dagang tutut, tapi karunya ka jalma-jalma nu ngadon muruhkeun ngumbah jeung mékprékan tututna.

Baca juga  Durian Kocok Kedai ReKhans Bikin Nagih

“Nu matak ayeuna mah: badé sepi badé ramé euceu mah icalan wé. Karunya kanu mékprékan tutut. Keur mah teu ageung, katambah teu icalan,” pokna.  

Cek Unéng, Tutut Kecrok Bolonyon dijamin bersih sabab ngabersihanna gé tarapti pisan. Jadi moal bau leutak jeung hanyir.

 “Diwasuhna sababaraha kali dugikeun ka lukutna ical. Teras euceu mah ngagolotrokeun tutut nganggé hawu. Nu matak teu sesah ngecrokna,” pungkas Unéng.

(Tim Urbaha)

Editor: Erlian Permata Sari

Share :

Baca Juga

Urbaha

Teras Kopi Manual Brew, Pertama di Kabupaten Bandung
Warung lesehan Mang Olay di Waduk Cirata Purwakarta

Urbaha

Warung Olay yang Selalu Ramai

Urbaha

Kopi Cangkorah, Komoditas Baru Batujajar

Urbaha

Quen Food Resto Fast Food Pertama di Cikalongkulon

Silih Asah Silih Asih Silih Asuh

Risman, Budak Ngora nu Reueus Kana Kasundaan

Urbaha

Speed Cafe Mini, Makan Enak Harga Standar

Urbaha

Gurame Bakar Kang Olay yang Bikin Fly

Silih Asah Silih Asih Silih Asuh

Zallfa Sang Penari Cilik dari Cipeundeuy